20 maart 2012

Twee vliegen in één klap!

Eindelijk dan, tijd om een update te tikken en omdat iedereen twee dagen heeft moeten wachten volgt nu het verslag van die twee dagen in één keer. (zie titel) Dat is natuurlijk een bonus waar je U tegen zegt en de Dol Dwaze Dagen van de Bijenkorf zijn er niets bij.
Sit back and relax, let the journey begin ...

Maandag zijn we rond 8.20 u thuis weg gegaan met Taxi Cees en voor 9.45 werden we netjes afgezet bij de terminal van Düsseldorf International. Naar binnen en richting 'bagage drop off' van Lufthansa. Het ging allemaal als een trein, vriendelijk personeel en ook bij de controle geen haastig gedoe alsof je bij de Aldi afgerekend hebt en binnen 15 seconden je boodschappen weg geruimd moet hebben. Nichts davon, ganz ruhig!
Tijd voor een broodje en wat te drinken, kletsen en om 11.15 richting de gate met natuurlijk nog een laatste plas-stop op vaste bodem.
Vliegtuig in, stoel 36 A en C gevonden, spullen geïnstalleerd en toen ons zelf. Alles ging volgens plan, op tijd weg en het aftellen kon beginnen. Gelukkig kwam de opbeurende mededeling dat we 45 minuten 'korting' kregen, op de vliegtijd dus dat scheelde weer.
Cheriette had al snel een date met George Clooney en ik rommelde wat met de cd collectie en de radio zenders. Ik kwam verschillende verrassingen tegen want wie verwacht nu, op 11 km hoogte, vliegend boven de Atlantische Oceaan te kunnen luisteren naar  cd's vanU2, Joy Division, Elvis Presley, A-ha,Tori Amos en/of Kate Bush??
De 1e maaltijd kwam langs en zoals online besteld voor Cheriette 'low calories' en voor mij fruit.
Vliegend boven zee keek ik naar een docu over Edgar Hoover en later de Chinse stad Xian. Mijn ogen vielen soms even dicht, Cheriette was nog occupied met George Clooney en zo ging de tijd voorbij.
Later nog een maaltijd, tussendoor wat drankjes enz.
De landing werd ingezet en uiteindelijk landden we een half uur te vroeg op Miami International.
Wachten, eruit, lopen, plassen, lopen en bij Customs weer wachten, zo'n 20 minuten.
Even vriendelijk lachen, wat vragen beantwoorden, vingerafdrukken achterlaten en door naar de bagage-band. Vervolgens door naar de 'Mia Mover' die ons naar de afdeling rental cars brengt en bij Alamo sluiten we dan toch maar in de rij aan omdat de 'touch screen zuil' het niet doen, wrschlk omdat
dat we geen Amerikaans rijbewijs hebben.
We zijn aan de beurt en dankzij het vooraf ingevulde 'save time' formulier wordt er geen enkele vraag gesteld over verzekeringen of upgrades. Heerlijk! Met de lift naar de P-garage en toen was het grote moment daar - een auto uitzoeken .... Helaas viel het tegen want er stonden nog maar 4 Midsize SUV's en daarvan waren er al 2 bezet. Bleven over een witte Jeep Liberty en 'n donker rode Kia-nog-wat. Dus werd het de witte Liberty want we wilden een Jeep!!
Op naar het hotel wat we vrij snel vonden, ingecheckt en op naar kamer 214. Twee grote bedden, een tv, een douche etc. Meteen de Wifi gecheckt en toen besloten om even te gaan wandelen en meteen wat te eten.
Op de één of andere manier beland je dan al snel bij de grote gele M en ach, toe maar dan ...
Terug naar het hotel, douchen en plat. Het was inmiddels 22 uur in de Sleep Inn en we waren al veel te lang wakker en op de been.
Goodnight! Sweet dreams ... als dat lukt zonder George Clooney ...







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten