23 maart 2012

naar Matlacha

De vrijdag loopt ten einde, het is nu 21 uur en we zitten bij A Bayview Inn - een prachtig B&B in of op Matlacha, een smal strookje land dat het vaste land verbindt met Pine Island, zie Google Maps voor meer info.
Maar de dag begon natuurlijk met het vertrek in Everglades City. Geen noemenswaardig vertrek, kwestie van opstaan, een rondje buiten voor wat foto's, spullen inpakken, uitchecken en in de Geer & Goor bak over de 29 noord, richting Ave Maria. Ik kan me voorstellen dat de lezer denkt "wat is Ave Maria?" en mijn antwoord is simpel - het is een plaats, of beter gezegd een in 2005 uit de grond gestampte community die geheel in het teken staat van het geloof en dan vooral het Katholieke geloof want een naam als John Pope the 3rd Street vind je niet overal. In the middle of nowhere, aan de Oil Well Road, is dit vreemde stadje gebouwd en met een keurig aangelegde weg rijd je naar het centrum waar je maar 1 ding ziet: de kerk. En wat voor één! Een inmens bouwwerk in bijzondere vorm met daarom heen wat winkeltjes, kantoren en twee restaurantjes. Oh, en er is ook een Publix supermarkt maar die ligt goed verscholen.
We parkeren Geer & Goor in de buurt van The Bean of Maria, een soort Starbucks maar dan gedecoreerd met heiligen beelden en posters van diverse Church meetings. Is dit echt? Of een grap? Het is alles en vooral niet dat laatste - bloedserieus zitten jonge mensen met hun Apple notebook en een large coffee Latte zich voor te bereiden op hun volgende Bijbel les of college of wat dan ook. In Ave Maria staat namelijk ook een universiteit! We bestellen een lekker vers ontbijt en bidden vooraf niet, we kletsen wat en verbazen ons over de spreuken die om de koffiebekers zitten.
Als we klaar zijn lopen we een rondje om de kerk en werpen binnen een snelle blik. Het moet gezegd worden, het is een apart bouwsel en daar houdt het voor ons wel mee op. Een gevoel van sekte of commune bekruipt ons en we lopen terug naar de auto, we houden het voor gezien. Terug naar de bewoonde wereld waar alligators en panter crossings zijn!

We gaan naar the Corkscrew Swamp Sanctuary, een ritje van een half uur.
We betalen een tientje entree p/p en gaan de boardwalk wandeling doen van 3,5 uur. Het is een mooie wandeling met onderweg duidelijke uitleg over flora en fauna en we zien allerlei vogels, schildpadden en zelfs een racoon.
Na afloop natuurlijk even neuzen in het winkeltje en dan verder naar Matlacha. We stoppen nog een keer om wat te eten, dit keer een snelle hap bij McDonalds, het is immers al 15 uur en we hebben alleen nog maar ontbeten.
Via de I-75 rijden we naar Matlacha en dat gaat in 1 x goed en dat zonder TomTom. Mahja, zo deed iedereen het years ago dus waarom zou het ons niet lukken??

Om 16.45 u rijden we de Shoreview Drive in en daar is ons B&B waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Ook dit is weer een A-lokatie met top uitzicht en vriendelijke mensen. We krijgen uitleg over de omgeving, de knopjes in de kamer en het ontbijt. Sounds good!
Nadat we de spullen uit de auto hebben gehaald en nog een keer hebben genoten van het uitzicht besluiten we om naar het dorp te lopen. Helaas wordt er druk aan de weg gewerkt en is de wandeling totaal anders dan vanmiddag in Corkscrew.
De meeste felgekleurde en vrolijke winkeltjes hebben hun deuren voor vandaag al gesloten. We lopen een paar galleries en souvenir shops binnen en gaan dan op zoek naar een restaurantje. We proberen het eerst bij "BERT's" maar daar is het heel druk, heel luidruchting en de wachttijd bedraagt een uur. Nou nee, dan lopen we verder. We gaan naar een klein restaurantje aan - het wordt saai - het water en bestellen tonijn van de grill (Cheriette) en pasta met meatballs (Marloes). Terwijl de zon ondergaat smullen we van ons welverdiende avondhapje, betalen dan de duurste rekening tot nu toe (42 Dollar = 30 Euro) en lopen in het donker terug naar ons slaapadres.

Rest mij nu alleen nog wat foto's toe te voegen en dan duik ik in bad. Eindelijk, een bad! Hoera!
Voor morgen hebben we nog helemaal geen plannen, die maken we tijdens het ontbijt wel. Eerst maar eens lekker slapen, het is tenslotte ook vakantie.

PS: de foto's hieronder van dieren zijn in de vrije natuur genomen, niet in een dierentuin!!











 
















 


4 opmerkingen:

  1. Hallejuha....hihi
    Bijzonder hoor zo'n dorpje.

    en nogmaals hallejuha, een bad! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's!! Jullie bezoeken niet de bekendste plaatsen...nooit gehoord van Ave Maria (behalve in de kerk dan), maar wat mooi allemaal!

    Geniet er maar fijn verder van!!

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat maken jullie een mooie trip zeg! Prachtige foto's ook!
    Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij zijn ook 2 x in de corcksrew swamp geweest, echt prachtig en elke keer weer anders.
    Wat een mooie foto's en de Racoon vind ik Super !!

    BeantwoordenVerwijderen