21 maart 2012

Key West!

Vanmorgen rond 7.30 uur wakker, het waaide erg hard en het was bewolkt maar na een half uur kwam de zon en terwijl Cheriette wakker werd maakte ik buiten een rondje 'in paradise' waar allerlei vogels hun ontbijt bij elkaar aan het schrapen waren. Na wat foto's geknipt te hebben stond de buurman te zwaaien dus even een praatje gemaakt. "Oh your from the Netherlands, that's cool". Ja inderdaad, cool is het er nu zeker alhoewel ik tussen de Facebook-berichtjes en email van het thuisfront door begrepen heb dat het voor Hollandsche begrippen nu mooi weer is.
We praten even over hurricanes en op vakantie gaan en dan ga ik weer verder.
Cheriette is klaar en na nog wat kleine checks van dit en dat stappen we in de auto en gaan we verder down south - op naar Key West. Cheriette rijdt en na een kleine 1,5 uur rijden parkeren we de auto in Whiteheadstreet op een kleine parkeerplaats, gerund door een man in een groen Suzuki jeepje.
Kosten: 15 Dollar voor de hele dag en da's zo'n 10,5 Euro. Dat kun je duur vinden en er zijn ongetwijfeld goedkopere plekjes te vinden maar A. zijn we op vakantie B. geld moet rollen en C. we staan in het centrum van Key West.
We lopen wat rond in de haven met dure boten en neuzen wat in de winkeltjes rondom Mallory Square. Dit plein is world famous voor it's amazing sunset maar volgens ons is die overal ter wereld even mooi, of lelijk - het is maar waar je van houdt.
We nemen plaats bij The Two Friends Patio Restaurant en terwijl we overleggen wat we 'ns zullen nemen worden we aangesproken door twee Nederlandse golden oldies die het wel gezellig lijken te vinden dat ze Nederlands kunnen praten. Laten wij daar nou net niet echt op zitten te wachten ...
De vragen worden kort en schijnvriendelijk beantwoord, het kwartje valt en de man blijft stil.
We bestellen een frozen strawberry virgin en 'n frozen pina colada, ook virgin: wat betekent zonder alcohol. Daarbij voor Cheriette een stukje Key Lime Pie want die moet je geproefd hebben als je hier bent (so they say) en voor mij toetje van de dag. En laat dat nou net op woensdag chocolat cake zijn.
Goh, wat vervelend ... tsja, dan doe mij die maar.
We genieten van het lekkers en bij het weg gaan wensen we de Nederlandse ouwe besjes nog een fijne dag.
We wandelen verder langs mooie oude huizen en nog oudere, vervallen huizen. Zonde!
Aangezien de eerste kaarten gekocht zijn hebben we postzegels nodig dus op naar het postkantoor. We worden geholpen door een La Taya of een Fanita. In ieder geval het type dat regelrecht mee kan doen aan Oprah Winfrey als het onderwerp zou zijn "how to act like a drama queen at a post office".
Helaas heeft Oprah dit onderwerp nooit behandeld en zijn de shows gestopt dus er zit voor haar niets anders op dan gewoon haar werk te doen. Echter, gewoon ... ?

Aan het eind van de wandeling gaan we langs het huis van Hemingway maar we betalen geen 12 Dollar p/p om een huis te bekijken van iemand waar we nog nooit een boek van gelezen hebben.
Back to the car en rijden maar weer.
Key West is leuk maar in onze ogen heb je het wel een keer gezien. Feit dat je op 't laatste eiland bent is daarentegen wel speciaal en: 90 mile verderop ligt Cuba!!
De man van het parkeerterreintje is vast blij dat we gaan, het is nog geen 15 uur dus hij kan ons plekje nog een keer verhuren voor 15 Dollar.

In de auto op weg terug naar Marathon kakken we een beetje in maar de Overseas Highway is te mooi om te missen dus we blijven fit, stoppen een keer voor wat vocht en  houden de moed erin.
Terug bij ons White Sands Inn stulpje nemen we een duik in het zwembad, het is bewolkt maar nog steeds warm.
Daarna douchen en naar The Fish & Co waar we vanmorgen heerlijk ontbeten hebben aan het water. Weer zo'n geweldig mooi plekje. Het ontbijt bestond uit vers fruit, gebakken ei, heerlijk brood en een aardbeien yoghurt smoothie. Vanavond kozen we echter voor een kip-salade en 'n chicken sandwich met frietjes. Iets te drinken er bij en dit voor maar 26 Dollar.
We realiseren ons dat Mallory Square nu vol staat met mensen die the amazing sunset willen zien maar hoe spijtig, het is bewolkt!!

Morgen gaan we naar the Everglades. We willen bij Shark Valley een stop maken en dan verder naar Everglades City voor onze overnachting. Als het goed is hebben we verbinding dus jullie lezen vanzelf weer hoe het ons donderdag vergaan is.

















3 opmerkingen:

  1. Niet echt betoverd door Key West, maar best leuk om eens gezien te hebben,lees ik het zo goed? Morgen lekker met de Jeep door de rimboe, wel oppassen voor plots overstekende bejaarde landgenoten. Ze zitten overal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marloes en Cheriette het ziet er allemaal kleurijk uit.Eeen lekker zonnetje , een mooie car ,wat wil je nog meer? Veel plezier verder met z'n 2tjes .
    Groet Cees Berends.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blauw, blauwer, blauwst.
    Mooi hoor!!!

    BeantwoordenVerwijderen