27 maart 2012

Over de koppen lopen ...

beste allemaal

Hoe graag ik ook aan het blog werk en jullie mee neem naar the Everglades, the Keys, Captiva en dus ook Disney - een uitgebreid verslag zit er vandaag niet in. Een dag als deze moet je niet te vaak hebben als je geen 18 meer bent ...

De wekker ging om 8 uur maar ik had een beroerde nacht gehad, gelukkig niet letterlijk maar wel qua slaapgebrek en vervelende droom. Ontbijten en voor 9.30 u richting Magic Kingdom wat maar 15 minuten rijden was vanaf het resort.
Met het parkeren hadden we mazzel, vooraan ... nou ja, vooraan van de rij en dus met 5 stappen in de tram die ons naar de kassa's bracht. Betalen, foldertje, de "first time visit" button in ontvangst nemen en door naar de boot die je dan naar de echte ingang brengt. In vergelijking met Euro Disney in Parijs vind ik het hier allemaal wat gedateerd en omslachtig maar het park in Parijs is ook nieuwer dus begrijpelijk.

We lopen Main Street in en Cheriette (voor het eerst live oog in oog met een Disney-park) weet niet wat haar overkomt. Vrolijke muziek, heel veel mensen, kleurrijke kostuums, winkeltjes enz. Waar moet je beginnen??
Met koffie en iets lekkers, nou vooruit dan maar. De oude Walt wil immers dat je dromen uitkomen en met een chocolade croissantje in de zon gaat dat best lukken.
Daarna lopen we rond, "doen" wat winkeltjes en attracties. Helaas zijn de rijen bij de grote dingen lang, heel lang ... 60 tot 90 minuten wachten is heel normaal. We besluiten om de korte rijen te kiezen bij bv Sneeuwitje, Pirates of the Carribean, The Carousel of Progress en de 3D voorstelling. Oh, en the Haunted Mansion natuurlijk!
Een keer lunchen, een keer een ijsje en vooral veel water en wandelen, kijken en stilaan moe worden.
Het park is tot 23 u open maar ik voel aan alles dat ik dat niet ga trekken. Uiteindelijk redden we het toch tot ruim na 20 uur. We laten ons een keer lekker lui rond rijden met de oude (?) trein en maken de laatste foto's.

Dan is het tijd om met de monorail terug te gaan naar het parkeerterrein. Gelukkig, Geer en Goor hebben op ons gewacht. We volgen 'exit' en maken meteen een stop bij Hess om te tanken, het is weer zover en omdat gewoontes soms best prettig zijn tanken we weer voor 60 Dollar.
Nog een broodje en wat eitjes en dan terug naar ons appartement.
We weten niet hoe snel we de schoenen uit moeten doen, zitten ... iets drinken, een broodje eten en even aan de pc.

Morgen gaan we een airboatride doen bij Spirit of the Swamp - hier ben ik in 2010 ook geweest en dat was heel goed bevallen. De lokatie is gewijzigd dus ik ga de route uitzoeken en opschrijven, dan is dat maar weer gedaan voor morgen.
En dan? Douchen en slapen!
















3 opmerkingen:

  1. Dat is heel wat anders dan de natuur en rust maar wel super leuk.
    Klinkt als een hele leuke gezellige dag.
    Veel plezier bij de Airboat ride.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo weer! Voor een mega vermoeide dag toch nog best een flink verslag (ok ok voor jou doen is dit natuurlijk een kort door de bocht weergave van de dag maar toch). Leuke Disney foto's al zit ik stiekum ook wel te wachten op een foto van dat mega huge xxl appartement van jullie. Wat een feest om daar dan 4 dagen te blijven. Zonnebedden op het balkon... hahaha hoe geweldig klinkt dat! Veel plezier en tot lezens! liefs, Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tsjee...de vermoeidheid slaat toe! Even gas terug en relaxen dus, tussen al dat vermoeiende geniten door!

    BeantwoordenVerwijderen