26 maart 2012

Donkeys & Disney

Vanmorgen al om 6.30 uur wakker en niet echt meer geslapen, rond 8 uur er uit en alvast wat spullen gepakt. Daarna op het balkon ontbijt en dit keer hadden we verse, warme muffins als big surprise.
De laatste spullen gepakt, de kamer gecheckt en gedouble checkt en toen afscheid genomen van Bill en Diane. Het leuke aan verblijven in een B&B is dat je iedere keer thuis komt, dat iemand blij is je te zien, vraagt of alles goed is en het ook meent, je vragen stelt en beantwoordt en oprecht goodbye zwaait als je na 3 leuke dagen weg gaat.
Bill had wederom een goede tip om de route naar de 75 te verkorten en het moet gezegd, alles liep als een tierelier. Bij de eerste de beste Starbucks maakten we een quick stop voor een Latte to go en terwijl Cheriette genoot van 't warme drankje stuurde ik de Geer en Goor mobiel over de 75 North.
We hadden, vanaf de 75, een binnen-door-weg willen nemen maar misten de afslag omdat we druk zaten te kletsen dus what te heck, we volgen de 75 en dan de 4 op, East.
Rond 12 u hebben we een grote gele M-pauze gehouden, eentje die nog in aanbouw was dus alles was nieuw. Helaas lukt het zelden om met mijn GSM online te gaan bij dit soort tenten waar ze toch beweren "free WiFi" te hebben. Het zal ook best want op liegen tegen de customer staat hier vast een zware straf maar mij lukt het niet.

We rijden verder op de 4 en ik begin wat dingen te herkennen van mijn bezoek hier in 2010.
We passeren het Fantasy of Flight museum en zien zowaar een biplane in de lucht. Wat zal mijn broer jaloers zijn als ie dit hoort ...
We gaan de 27 op en rijden noordelijk, op weg naar Clermont. We komen langs High Grove waar ik dus in 2010 was en er lijkt weinig veranderd te zijn in dit gebied. De BP is er nog steeds en zo ook de Santa Fe waar we toen heerlijk gegeten hebben.
Iets voorbij de Citrus Tower gaan we rechts en al slingerend komen we uit bij Sandi en Tom. We worden hartelijk welkom geheten door Tom en zo'n 7 ezels. Door naar binnen waar we begroet worden door 2 van de 3 honden en Sandi. Een dikke hug en iets te drinken, kletsen en foto's bekijken.
De tijd vliegt en ondertussen zijn er potentiële ezel-adoptanten gearriveerd. Tom en Sandi vangen kleinschalig ezels op (voor een Amerikaanse organisatie) en zoeken nieuwe eigenaren voor deze ezels, vaak ieder met hun eigen verhaal.
We lopen met Sandi naar buiten, kijken even rond, knippen foto's en aaien de ezels.
Dan is het tijd om verder te gaan. Terwijl Sandi mijn kadootje uitpakt komen de ezels nieuwsgierig kijken en in no time heeft één van de ezels het kadopapier in z'n mond. Dolle pret!

Via de 27 rijden we terug en nemen dan de afslag naar de 192: toch handig als je ergens vaker geweest bent en bepaalde herkenningspunten je twijfel weg nemen. We zitten goed, we komen langs Old Town en zien dan de Big Orange en ja - daar in de buurt moeten we zijn.

- voor degene die 't gemist hebben, we hebben uiteindelijk geen TomTom bij ons en doen alles via de kaart en via een, de avond er voor uitgeschreven route, met dank aan laptop en Google Maps! -

We rijden het terrein van het Polynesian Isle Resort op, geven door aan de guard (in hokje) dat we willen inchecken en mogen door rijden. Bij de receptie melden we ons, horen het standaard verhaal aan, vullen de geijkte vragen in en rijden de auto naar building 6.
Als we de deur openen van appartement 622 weten we niet wat ons overkomt ... dit is HUGE! XXL!
Een korte lay out: als je binnen komt is rechts de open keuken met vrijwel alles er op en er aan zoals een vaatwasser en icemachine! Dan de eettafel die gedekt is voor 6 personen en dan voor een 5 gangen diner! Meteen de open living met luie bank en twee fautteuils, een grote tv en veel te veel lampen en schakelaars.
Slaapkamer 1 bevindt zich, gezien vanaf de voordeur, links. Twee royale bedden, veel bergruimte.
Daar tegenover een badkamer met bad/douche, toilet, een stapel handdoeken, wastafel en 3 lampen!
De master bedroom grenst als het ware aan de woonkamer en telt een groot twee pers.bed en 'n ensuite bathroom met mega douche, dubbele wastafels, toilet, weer die handdoeken en 'n overdosis aan lampen.
Verder het vermelden waard, een behoorlijk balkon te betreden via zowel master bedroom als living en voorzien van zitje en twee ligbedden. Oh, en we hebben een eigen wasmachine en droger: how very convenient!!

Onder de indruk van dit mega verblijf voor de komende 4 nachten halen we de spullen uit de auto en geven alles een plek. Opletten wie wat waar neerlegt want hier raak je vast iets kwijt als je alles laat slingeren.
Daarna is het food time, we hebben honger en gaan naar The Cracker Barrel, bijna tegenover het resort. Het blijft toch 1 van mijn favoriete restaurants in Amerika omdat je er warme groente kunt bestellen, lekker je eigen maaltijd samenstellen. Ik ga voor kabeljauw met puree, maïs en worteltjes.
Cheriette kiest voor forel met boontjes, maïs en cream cheese. Een sapje er bij, wat brood en we laten het ons goed smaken.
Als we het belachelijk lage bedrag van 26 Dollar hebben betaald kijken we nog even rond in het winkeltje en gaan dan op zoek naar een supermarkt en slaan wat boodschappen in voor de komende dagen. We houden het simpel hoor, yoghurt en fruit, chocolade, water en sap.

Terug bij het appartement sorteren we de was en draaien twee wasjes. Ondertussen sluiten we de laptops aan, gaan de foto's van kaart op schijf en staat de tv aan met het weerbericht voor de komende dagen in the Orlando area. Zon! Warm!
Morgen is Disney-dag! Ik ga even uitzoeken hoe, wat, wie en waar en duik dan in bad.

> nagekomen bericht: het uploaden van de foto's gaat erg traag dus ik laat 't hier even bij! <













 


3 opmerkingen:

  1. Ezels zijn voor mij wel herkenbaar, we hebben Nikita,Nona,Zeb en Okke het zijn echt heel knappe intelegente lieve dieren. CB.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt weer goed allemaal.
    Ezels geknuffeld en geaaid, veel ruimte om te vertoeven de komende nachten en dan ook nog een cracker barrel tegenover!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Twee buurvrouwen erbij, zo vlak aan de 192. Mooi resort hoor en naar de supermarkt hoefden jullie niet te zoeken met de Walmart om de hoek? Wij zwaaien naar iedere witte Jeep!

    BeantwoordenVerwijderen