30 maart 2012

Ocean Drive wordt Ocean Walk

We zijn er, in South Beach Miami oftwel: SoBe!
Vanmorgen rond 9.30 uur leverden we de sleutels in van ons XXL appartement en gingen we op weg naar Miami via de Florida Turnpike. Het ging vlot dus we konden ons wel een paar stops veroorloven.
Één maal koffie, een maal koffie en 'n donut en de derde keer voor iets te eten, niet dat een donut dat niet is maar soms moet er iets normaals in.
Het belletje van "empty fuel tank" rinkelde toen we de afslag namen richting de terugbreng afdeling van Alamo bij het vliegveld. Hoezo goed getimed?? Met 1300 miles op de teller leveren we onze witte Geer en Goor auto in, halen alles er uit en gaan, met het Mia Mover treintje, naar het vliegveld. Daar op zoek naar het busstation en met dank aan een erg aardige werknemer op een Segway (!) zijn we vrij snel op de plaats waar we willen en moeten zijn.
We wachten 20 minuten op bus 150 die ons binnen veertig minuten naar SoBe brengt.

We stappen uit op de kruising van Washington Avenue en Lincoln Road en lopen two blocks down the road en zien het gebouw waar we moeten zijn al liggen; The Hudson, een art deco gebouw!
De sleutels vinden we in een hangslot wat op slot zou moeten zijn en wat ik dan zou moeten openen via een code maar dat is niet nodig, ik kan de sleutels er zo uit nemen ... rara?!
We gaan naar binnen, zoeken appartement 207 en sjouwen nog een paar meter met onze tassen.
We hebben een appartement wat in vergelijking met de afgelopen dagen de maat S toegewezen krijgt want er is "maar" 1 slaapkamer en "maar" 1 badkamer en die bestaat alleen uit een douche, wc en wastafel en het is klein!
Maar vooruit, het ziet er leuk uit en we zitten middenin Sobe - dat is ook wat waard!!
We hebben een koelkast voor yoghurt en water, 2 tv's (dat dan weer wel) maar helaas ook internet via een breedbandkabeltje en dat is wel even behelpen.

We komen er ondertussen achter dat we vergeten zijn de reservesleutel van Geer en Goor in te leveren bij Alamo. Damn! We bellen en worden in de wacht gezet, doorverbonden en vervolgens afgekapt. Opnieuw bellen dan maar en dan gaat het goed.
We mogen de sleutel maandag inleveren, dan gaan we immers naar huis en komen we -logisch- toch weer op 't vliegveld.
We gaan aan de wandel en kiezen voor het strand, we lopen een heel eind en besluiten om terug te lopen via Ocean Drive. Aangezien het voor ons geen 'driven' meer is, is het voor ons vooral Ocean Walk maar de rest van de mensen rijdt en cruist er lustig op los. We passeren prachtige Art Deco gebouwen, veelal hotels en/of restaurants. We eten lekker bij Finnegans en kunnen bijna niet geloven dat we zelfs aan deze wereldberoemde straat zo goedkoop gegeten hebben.
Overigens hebben we het huis van Versace ook al gezien, en dus ook de trappen waarop hij vermoord is.

Aan het eind van de wandeling trakteren we ons zelf op een Haagen Dasz ijsje, doen wat kleine boodschappen bij a local mini market en rond 21 u zijn we terug bij ons appartement.
We gaan aan de slag met de breedbandkabel die met mijn notebook wél verbinding maakt maar helaas met die van Cheriette niet. Wederom: rara?
Er zijn verschillende draadloze verbindingen om uit te kiezen maar de meeste beveiligd en helaas, de wachtwoorden weten we niet. Het is dus even behelpen met één notebook. Cheriette werkt als eerste haar blog bij, load foto's up en beantwoord wat mailtjes. Ik ga ondertussen douchen, kijk tv en schrijf de laatste kaarten.
Nu is het mijn beurt om online te gaan en ik ben alweer 'n heel eind klaar met tikken. Nog even wat foto's en dan is het mooi geweest.
Morgen gaan we eerst naar het Holocaust Memorial Monument en daarna wrschlk een wandeling door het Art Deco district.

Voor iedereen daar een fijn weekend, ik heb begrepen dat er natte sneeuw voorspeld is in Nederland???




















2 opmerkingen:

  1. Geniet nog van deze dagen en goede reis terug , we hebben genoten van jullie verslagen.CB

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede terugreis alvast! Heb ook genoten van jullie reisverslagen.
    En ja, er wordt idd nachtvorst en natte sneeuw voorspeld, dus be prepared...

    BeantwoordenVerwijderen