28 maart 2012

Een latertje!

Terwijl de klok net na middernacht aangeeft begin ik aan het verslag van vandaag.
Een latertje dus, normaal probeerde ik rond deze tijd toch wel in bed te liggen. Weliswaar met smartphone om nog even wat woordjes te leggen in Wordfeud en de laatste comments te checken op Facebook want ja, als je Wifi hebt moet je er gebruik van maken, da's wel zo smart.

Vanmorgen zoals iedere dag rond 8 u uit bed, rommelen, aankleden, ontbijten en om 9.30 u op weg naar Spirit of the Swamp waar we, met captain Harold, een airboatride gaan doen. In 2010 ben ik hier geweest met mijn broer en zijn gezin en dat was erg goed bevallen; een kleinschalig bedrijf zonder gedoe er omheen. De captain is op tijd en vriendelijk, legt duidelijk alles uit, je hoeft niet met een baby alligator op de foto en aan het einde van de rit krijg je gelukkig geen free Indian bracelet. HOERA! Daarom dus weer voor dit bedrijfje gekozen en ook nu weer, een aanrader voor iedereen die 't horen wil.
Samen met een gezin uit Australië gaan we 'aan boord' en kan de ride beginnen. Het is nog iets te koel voor alligators, zo vertelt Harold, dus we zien er ook maar twee en daarvan krijg ik er eentje redelijk op de foto. Wel zien we een paar kleintjes maar die zijn te snel en te klein om vast te leggen.
Ach, we hebben er zoveel gezien in the Everglades dat we dit niet ervaren als een teleurstelling. We genieten van de natuur, het is gewoon zo gaaf om dit te doen!
We maken een korte stop en Harold knipt foto's van ons, met onze toestellen dus geen betalen achteraf. Hij doet nog een poging vis te vangen met een 'flubberend rubber kikkertje' als aas maar helaas, geen prijs - wat ik overigens wel prima vind want vissen om de vis vervolgens op te eten kan ik nog snappen, vissen om de trofee los te maken van de haak en dan terug te gooien in het water heb ik nooit kunnen volgen - maar dat terzijde.

Om 11.45 u zijn we terug aan wal en bedanken we Harold, rijden terug naar de 192 en stoppen bij DENNY's om te lunchen. Cheriette roept, bij het zien van de menukaart maar zonder er ooit gegeten te hebben, dit restaurant uit tot haar favoriet en bestelt een spinazie omelet met fresh fruit on the side. Ik ga voor een verlaat ontbijt in de vorm van toast, gebakken ei, hasbrowns en yoghurt.
Daarna gaan we naar ons resort waar we amper wat van gezien hebben sinds we hier zijn. We zijn moe en willen even niets. Gewoon bij het zwembad liggen, slapen en soms even zwemmen.
Om 14 u is het zover en dit luieren duurt tot 18 uur. Héérlijk!

Rond 19 u gaan we naar OLD TOWN en nemen daar een avondmaaltijd bij 'Blue Max' waar ze net beginnen aan een karaoke avond als wij de rekening betalen, weer 30 Dollar incl. drankjes.
We slenteren door de winkelstraat en als het donker wordt gaan de lichtjes op de kermis aan en vergapen we ons aan een meisje van een jaar of 6 dat als een aapje een klimwand beklimt. Gewoon met slippertjes aan, nergens bang voor en ze gaat hoog, hoger, hoogst. Petje af!
We kopen wat kleine souveniers en om 22 uur stappen we de auto weer in, op weg naar de Walmart around the corner van ons resort. We hebben eigenlijk alleen yoghurt, fruit en sap nodig maar bij een Walmart moet je gewoon alle rijen doen en er blijft altijd wel iets extra's aan de vingers hangen.

Als we thuis komen zijn we niet eens zo heel moe. Een middagje aan het zwembad lijkt heel lui maar levert dus wel energie op voor later op de dag.
Voor morgen staat alleen de Florida Mall op het programma, smiddags wrschlk weer 't zwembad testen. 'sAvonds nog een wasje draaien, alles inpakken en opruimen want vrijdag moeten we om 10 u uitchecken.
Maar hee, dat is pas vrijdag!!



































2 opmerkingen:

  1. 2 Knappe dames die verblijven op bijna zo knappe kamers. CB.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar zeg eens, bij die Denny's hebben ze daar van die lekkere taarten en grote mokken koffie?!

    BeantwoordenVerwijderen