1 april 2012

Mooi rood is niet leijk!

Vandaag een dagje strand, je bent tenslotte niet voor niets naar South Beach afgereisd om de laatste dagen van een heerlijke vakantie te slijten. Dus rond 9.30 u liepen we naar het strand, huurden we twee bedjes met prima kussens en een parasol: 35 Dollar en tot 17 uur te gebruiken.
Smeren, liggen en luisteren naar Duitsers die het blijkbaar niet gezellig hadden op vakantie. Moet je nou echt dat hele eind reizen om elkaar vervolgens hier in de hitte af te zeiken? Zonde, dat had je beter thuis kunnen doen, had je bakken met geld gescheeld en wij hadden er geen last van gehad.
Aan de andere kant, je hebt wel wat te luisteren en het is toch weer een voordeel dat je meerdere talen verstaat.
Rond 13 uur is het tijd om wat te eten, we halen een turkey sandwich en een fruit salade en al delend peuzelen we het lekkers op. Het is al een stuk drukker geworden en de man van de strandbedden verhuur loopt ook vandaag weer goed binnen. Dat kan niet anders met minstens 80 bedjes á 10 Dollar per stuk en de vele parasols van 15 Dollar per stuk. Om nog maar te zwijgen over de windschermen en de duo-bedden!!

Als ik een sanitaire stop wil maken bij het openbare toiletgebouw kom ik al heel snel tot de conclusie dat dit geen goed idee was. Ik ben niet snel ergens vies van maar dit was vooral niet fris, neigend naar goor - maar dan zonder Geer.
Ik besloot naar ons appartement te lopen (10 min), meteen even mail te checken en de airco aan te zetten.

De rest van de middag weer op het strandbed, soms even de zee in en verder vooral smeren en niks doen. Het mannelijke deel van het "gemütliche" Duitse gezin is vertrokken, Frau Mekkerbaum lag alleen en had niets te mopperen. Soms zijn mannen best slim!

Om 16.45 uur kwam de verhuur-meneer vertellen dat we nog 5 minuten hadden om de bedjes te verlaten. Natuurlijk hield hij een slag om de arm en dus zochten we op ons gemak de spullen bij elkaar en verlieten we het strand om snel plaats te nemen bij Starbucks, op de hoek. Even iets lekkers, dat hadden we wel verdiend na een volle dag niets doen.

Inmiddels hadden we bericht gehad van de schoonmaakster van het appartement dat we onze bagage hier morge niet achter kunnen laten wat een kleine tegenvaller is maar goed, dan niet. We moeten voor 11 u weg zijn en het plan is nu om rond 10 uur te gaan (of eerder, of later) en dan maar meteen met de bus naar het vliegveld te gaan. Daar gaan we de bagage opslaan en dan ... ? Zien we wel, vanavond na het eten maar eens Googlen of we niet in de buurt van 't vliegveld nog wat kunnen doen.
Een shopping mall met 'n Starbucks bv??!!
Sowieso moeten we de reservesleutel nog inleveren bij Alamo, dit keer niet vergeten!

Het ziet er dus naar uit dat dit het laatste verslag is van de vakantie. We vliegen morgen om 18 u, dan ligt half Nederland al op één oor en als we landen is het dinsdag 9 uur - dan wordt het voor ons niet alleen wennen aan de tijd maar vooral aan de temperatuur.

Iedereen alvast bedankt voor het lezen en reageren. Wie weet heb ik dinsdag of woensdag nog puf om een verslag te tikken van de terugreisdag, dat hoort eigenlijk wel.
Oh trouwens, ons bioscoopbezoek gisterenavond was zeer geslaagd. Het was een mega bios met 18 zalen en de laatste film begon rond 23.45 uur, toen liepen wij er net uit.
De film "Mirror, Mirror" is een aanrader al heb ik geen idee wanneer ie in Nederland zal gaan draaien.
Ik ga in ieder geval niets verklappen!
En net zo min ga ik de titel van vandaag verklaren, het vraagt weinig fantasie om die te snappen ...


Thanks!
Marloes





4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de mooie verslagen en goede reis terug. CB

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie reis terug en....bereid je voor op kkkkou......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede terugreis en bedankt voor de leuke verslagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede Reis terug en bedankt voor het mogen mee lezen van jullie heerlijke verslag het heeft ons lekker dichtbij gebracht nog 6 dagen dan mogen wij

    BeantwoordenVerwijderen